Tour de Roga 2024 - Rogaining Adventure

Rannikko Rogaining 27.8.2022

 

Rannikko Rogainingia 27.8 Porvoon idyllisessä maalaismaisemassa

Kerää ympärillesi 2-6 hengen tiimi ja lähde seikkailemaan Porvoon upealle Vessöön saarelle Rogaining-suunnistuksen muodossa. Sairastapauksien takia olemme sallineet osallistumisen myös yksin (lisäys: 24.8).

Maasto on erittäin monipuolista sisältäen upeita hiekkadyynejä, sykähdyttäviä ranta-avokallioita, nopeata mäntykangasta, upea tie- ja polkuverkosto, muutamia työläämpiä mäkialueita sekä kaikkea siltä väliltä:).

Radat sopivat erinomaisesti aloitteleville harrastajille sekä kokeneille Rogaining-ketuille.

KILPAILUKUTSU
KILPAILUOHJE

UUSIMAAN LEHTIJUTTUMaastokuvaus

Vessöön Itäosa koostuu poikkeuksellisen suurista hiekkadyyneistä, lukuisista umpeenkasvaneista soramontuista, sekä muutamista ns. tavallisemmasta metsäalueesta. Polku ja tieverkosto rikkoo maastokokonaisuuksia luoden oveliakin reitinvalintoja. Riistapolkujakin löytyy siellä täällä.
Vessöön länsiosa on pääosin kaunista ja hyvin hoidettua metsää: Avokalliota, muutama rapakivinen mäki. Mäkien välissä mäenväliset kauniin suot tai rehevät tiheiköt. Maastoa rikkoo sokkeloinen tie-/polkuverkosto mahdollistaen kimurantit reitinvalintatehtävät. Korkeuseroa on maltillisesti. Näkymä merelle voi sykähdyttää sekä haitata keskittymistä.
Kilpailualueen kaakkoiskulma on erittäin monipuolista ja mielenkiintoista aluetta. Alue on kuin palapeli, mutta palat ovat eri rasioista: Löytyy biitsiä, mäntykangasmaastoa, uutta hiekkakuoppaa, umpeenkasvanutta hiekkakuoppaa, avokalliomäkiä, talousmetsää, kivikkoa ja suota. Aluetta rikkoo lukuisat polut ja tiet mitkä ei välttämättä aina helpota suunnistustehtävää

Maaston lounaisosa on isohko yhtenäinen maastoalue, jota muutamat mökkitiet halkovat. Maasto on pääosin priimaa rannikkomaastoa. Eteenkin mäenpäällystöt ovat poikkeuksetta hyväkulkuista. Ojanotkot ovat pääosin reheviä, mutta pääosin juostavaa. Harvennuksilla löytyy lähes poikkeuksetta juostavia reittejä, kunhan katse ne löytää. Maastossa on lukuisia riistapolkuja, jotka voi viedä jopa perille saakka.
Vessölandetin eteläkärki on lumoavan kaunis ja täynnä historiaa. Tänne rahdattiin kieltoajan aikana (ja sen jälkeenkin) tonneittain pirtua. Täältä pirtu rahdattiin metsäpolkuja pitkin kohti sisämaata. Joskus matka saattoi olla kohtalokas. Röyhkeimmät trokarit käyttivät autoa.

Vuonna 1918 osa Pellingistä paenneet valkoiset piiloutuivat lähistölle, Långholmenin itäiselle lahdenpohjukkaan, helmi-huhtikuun ajaksi.

Maaston pohjoisosa on suurelta osin viljelysmaata sekä talousmetsää.

Aikataulu

Tapahtuma järjestetään lauantaina 27.8.2022
9.00 - Tapahtumakeskus aukeaa ja joukkueiden kilpailumateriaalit ovat noudatettavissa.
9.30 - Leimausohjeistus
10.00 - 11.00 Reittisuunnittelu
9.00-11.00 Jälki-ilmoittautumismahdollisuus tapahtumakeskuksessa
11.00 - Yhteislähtö
17.30 - Maali suljetaan

Kartta

Rogaining erikoiskartta, joka laaditaan tapahtuman rastipisteiden vaatimusten mukaisesti mittakaavaan 1:25 000. käyräväli 5 m. Koko A3. Kartta on muovitettu ja rastipisteet on painettu karttaan. 

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus osoite tarkentuu kilpailuohjeissa. Lähelle pääsee osoitehaulla: Vessööntie, 06200 Porvoo.

Maksuton pysäköinti kilpailukeskuksessa. Suosikaa kimppakyytejä.
Reittisuunnittelu ja tavaransäilytykseen löytyy sisätilat, WC. Kisakeskus kahviloineen palvelee kisapäivänä klo 09:00 alkaen.
Kilpailijoille on kilpailukeskuksessa mahdollisimman kattava huoltopiste koko suorituksen ajan. Tarjoilu tarkentuu kilpailuohjeissa.

Pakolliset varusteet

Joukkueessa tulee olla vähintään yksi puhelin, joka soveltuu kilpailussa käytettävään mobiilileimaukseen. Fillarisarjoissa pakollisena varusteena on myös pyöräilykypärä. Lisäksi suositellaan, että joukkueilla on omat EA-välineet. 

Leimaukset

Leimausjärjestelmä toteutetaan selainpohjaisella ohjelmalla, jota jokainen älypuhelimen käyttäjä voi käyttää. Eli lisävarusteita ei leimaukseen tarvitse. Leimaustapa tarkentuu myöhemmin julkaistavassa kilpailuohjeessa. Älypuhelinleimaus mahdollistaa online tulosseurannan, joten matkapuhelimella suoritettu leimausjärjestelmä on luotettava sekä myös turvallinen osallistujien paikantamisen suhteen. Jos GPS sijaintia ei jostain syystä löydy, niin varaleimauksena toimii rastilipussa sijaitsevan rastikoodin valokuvaus. Joukkueille suositellaan varapuhelinta, jota voi tarvittaessa käyttää leimauksiin.

Viimevuonna käytössä oli matkapuhelimilla toimiva leimausjärjestelmä. Leimauksen nopeuttamiseksi käytettiin NFC-tunnuksia tai QR-koodia. Leimaus onnistuu myös pelkästään internet-yhteyden avulla. 

Huomioitavaa

Järjestäjä ei vakuuta osallistujia. Osallistumismaksua ei palauteta. Lääkärintodistuksella se voidaan siirtää seuraavaan tapahtumaan.

Extreme Endurance Atheltics ry & Kymin Suunnistajat


Ota meihin yhteyttä

Rannikko Rogaining 2022
Extreme Endurance Athletics ry

Kalaxvägen 42 07320 Jackarby

0407739449

info@xendurance.fi

@RannikkoRogaining

Tour de Roga 2024 - Rogaining Xadventure