Tour de Roga 2024 - Rogaining Adventure Kotka Rogaining on vuoden 2024 Tour de Roga ensimmäinen osakilpailu

Stage 1

Kotka Roga 29.6 - Kilpailukutsu

Tour De Roga 2024 avaa kilpailukauden Kotkassa, tarjoten monipuolisen seikkailun niin kaupunkialueilla kuin syvissä metsissäkin. Kilpailun maasto on suunniteltu tarjoamaan haasteita kaikille osallistujille, olit sitten vasta-alkaja tai kokenut seikkailija.

Ratamestarit ovat hioneet reitin huolellisesti ja valinneet rastipisteet tarkasti, jotta jokainen osallistuja löytää itselleen sopivia haasteita. Rastipisteitä on runsaasti eri vaikeustasoilla, joten kaikki voivat kokea onnistumisen tunteen suorituksensa aikana.

Kilpailualueen pohjoisosassa sijaitsee myös tulevan Jukola2026 kilpailun alue, mikä tarjoaa erinomaisen tilaisuuden harjoitella vastaavissa maastoissa. Rogaining sopii mainiosti kaikille luonnosta ja ulkoilusta nauttiville, oli kyseessä sitten suunnistaja, kuntoilija tai retkeilijä.

Kilpailun ideana on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä käymällä eri rasteilla annetun ajan puitteissa. Ennen lähtöä joukkueet saavat aikaa suunnitella reittinsä huolellisesti.

Kilpailukeskus tarjoaa palveluita koko kilpailupäivän ajan, joten osallistujat voivat piipahtaa nauttimassa herkullisista tarjoiluista ja tankkaamassa energiaa suorituksen lomassa. Lisäksi kilpailualueelle sijoitetaan juotto- ja syöttöpaikkoja, jotka ovat avuksi jos sääolosuhteet ovat haastavat.

Sarjat

2h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-6 henkilön joukkueissa.
4h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-6 henkilön joukkueissa.
Fillarirogaining 5h - sarjassa edetään polkupyörällä 2-6 henkilön joukkueissa.
Sähköfillarisarja 5h - Pisteitä ei lasketa Tour De Roga 2024 kokonaiskilpailuun.
7h rogaining - sarjassa edetään jalan 2-6 henkilön joukkueissa.
Koirasarja - Ilmoittautuessaan koirasarjaan tulee lisätä osallistujanimisarakkeeseen: koira + koiran nimi.

Joukkueen on pysyttävä yhdessä koko kilpailun ajan. Käytännössä enintään noin 30 metrin etäisyydellä toisistaan.
Fillari sarjassa yksi voi halutessa jäädä pyörävartioon, jos rasti ei ole polkupyörällä saavutettavissa. Fillarisarjaan ja pisimpään jalkasarjaan voi myös osallistua yksin. Yksin osallistuvat saavat Tour De Rogan pisteitä ainoastaan 2-5 tunnin jalkasarjoista. Lisää pisteytyksestä ja Tourin säännöistä löytyvät Tour de Rogan sivuilla.

Rastit ja leimaus
Rastipisteitä on noin 60-80 kpl. Rastipisteillä on 30x30cm kokoinen oranssivalkoinen suunnistusrastilippu ja rastitunniste. Rastitunnisteessa on nelinumeroinen koodi, QR tunniste sekä NFC-tägi. Leimaaminen tapahtuu näppärästi matkapuhelimella GPS-punch webbipohjaisella sovelluksella. Matkapuhelinleimaus mahdollistaa reaaliaikaisen tulosseurannan kotijoukoille, sekä rajattoman määrän rastileimauksia suorituksessa. 

Rastit sijoitetaan ensisijaisesti paikallisesti merkittäviin kohtiin sekä myös kulttuurillisesti arvokkaisiin paikkoihin, luoden joukkueille kiperiä reitinvalintatehtäviä. Tapahtuma luodaan aloittelijoille sopivaksi sekä riittävän haasteelliseksi kokeneille. Kilpailualue on noin 50km2.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset näppärästi Evention kautta.

Osallistumisen voi myös maksaa liikuntaeduilla.
Toimi seuraavasti: Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: info@xendurance.fi.
1) Kirjoita sähköpostiin: - Joukkueen nimi - Kilpailun nimi - Sarja - Osallistujan nimi(et) - Maksutapa.
2) Maksa verkko/mobiilimaksulla Smartum, Edenred, ePassi- Etsi ja valitse käyttöpaikaksi: Tour de Roga ja suorita maksu. Saamme tiedon suorituksestanne palveluntarjoajan järjestelmästä. Voit myös maksaa paperillisilla liikuntaseteleillä. Setelit voi postittaa osoitteeseen: Extreme Endurance Athletics ry, Kalaxinite 41, 07320 Jakari. Tai tuoda tapahtumapaikan infoon materiaalinluovutuksen yhteydessä.

Kilpailukeskus
Maksuton pysäköinti kilpailukeskuksessa. Suosikaa kimppakyytejä. Tapahtumakeskus on vielä salainen. Kisakeskuksesta löytyy katettu tila, WC, kahvila jne.
Reittisuunnittelu ja tavaransäilytykseen löytyy sisätilat, WC. Kisakeskus kahviloineen palvelee kisapäivänä klo 09:00 alkaen.
Kilpailijoille on kilpailukeskuksessa mahdollisimman kattava huoltopiste koko suorituksen ajan. Tarjoilu tarkentuu kilpailuohjeissa. 

Aikataulu 29.6.2024
09.00 Tapahtumakeskus aukeaa
10.00 Karttojen jako
10.00-12.00 Reittisuunnittelu
09.00-12.00 Jälki-ilmoittautumismahdollisuus tapahtumakeskuksessa
12.00 Yhteislähtö
14.00 2h sarja maalissa
16:00 4h sarjat maalissa
19:00 7h sarjat maalissa
19.30 Maali suljetaan
Palkintojen jaot sarjojen tulosten valmistuessa

Kilpailukartta
Tapahtumassa käytetään peruskarttapohjainen kartta, jota on päivitetty tätä tapahtumaa varten, eli ns. Rogaining erikoiskartta. Kartta laaditaan tapahtuman rastipisteiden vaatimusten mukaisesti mittakaavaan 1:25 000. Kartan kääntöpuolella on alueen keskeisimmästä osasta suurennus mittakaavaan 1:15000. Kartan käyräväli on 5 m. Kartan koko on A3 tai SRA3. Karttamuovi ja irralliset rastimääritteet saa kartanluovutuksen yhteydessä. 

Kartta ja karttamuovi tulee jokaiselle joukkueen jäsenelle. Omien (paperiset tai sähköiset) karttojen käyttö on kielletty.

Pakolliset varusteet
- Matkapuhelin, jossa kilpailunjohtajan numero.
- Pyöräilykypärä on fillarisarjalaisille pakollinen. Pyöräily ilman kypärää johtaa välittömään hylkäykseen.

Suosittelemme seuraavia varusteita seikkailuunne:
- Ylimääräinen matkapuhelin
- Säänmukainen varustus
- pilli
- vedenpitävä pussi puhelimelle
- laastaria
- sidetarpeet.
- juomat ja energiaa
Suosittelemme jokaisen lataamaan puhelimeen 112 aplikaation. Mikäli joukkuetta kohtaa vakava vamma, joukkue hälyttää ENSIN apua 112 palvelusta ja sen jälkeen soittaa kartassa olevaan "Race director" numeroon.

Palkinnot
Sarjojen parhaimmat palkitaan tulosten selvittyä.

Kielletyt alueet
Pihamaat sekä karttaan merkityt kielletyt alueet esimerkiksi viljelysalueet sekä purppuralla merkatut kielletyt alueet. kuten moottoritiet sekä vaaralliset alueet. Karttaan merkatut asuintilojen läpi menevät tiet ovat sallittuja kulkuväyliä. Viljelysmaat ovat karttaan kuvattuna kirkkaankeltaisella värillä. Pihamaita ei ole erikseen merkattu oliviinvihreällä värillä, kuten on ollut aikaisemmissa tapahtumissa.
Joukkueet liikkuvat omalla vastuulla ja liikennesääntöjä noudattamalla. Vaaratilanteita ei saa luoda.

Lisätietoa
Seuraa tapahtuman kotisivuja https://xendurance.fi sekä Facebook päivityksiä. Olemme myös Instagramissa.
Tiedotamme kaikki tärkeimmät ja tarvittavat tiedot kotisivuille.

Huomioitavaa

Järjestäjä ei vakuuta osallistujia ja jokainen osallistuu omalla vastuulla. Osallistumismaksun voi siirtää seuraavaan tapahtumaan, kunhan ilmoittaa siirrosta ennen tapahtumapäivää. Osallistumismaksua ei palauteta.

Viestintä ja valokuvaus

Tapahtumaan osallistuvan nimi ja joukkue julkaistaan lähtölistoissa sekä tapahtuman jälkeen tulosluetteloissa.
Tapahtuman kisakeskuksessa ja maastossa kuvataan valokuva- ja videomateriaalia. Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyt, että sinusta otettua materiaalia voidaan käyttää tapahtumaan liittyvässä tiedottamisessa ja markkinoinnissa. Valokuva- ja videomateriaalia ei myydä eteenpäin.
Osallistujilla on oikeus käyttää järjestäjän kuvamateriaalia omissa somepäivityksissään.

Tapahtumaan voi myös osallistua ilman että nimeäsi julkaistaan tulosluetteloihin. Ota siinä tapauksessa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Tapahtuman järjestäjä ja mahdollistaja

Vastuullinen järjestäjä on Get Outdoors Oy/Rogaining. Kumppanina ja tapahtuman mahdollistajan toimii kestävyysurheiluun erikoistunut seura Extreme Endurance Athletics ry.
info@xendurance.fi 0407739449 

Epassi, Edenred ja Smartum liikuntaedut käyttöön Tour de Roga 2024 - Rogaining Xadventure