Tour de Roga 2024 - Rogaining Adventure

 Vessö Roga 20.7 

 

TOUR DE ROGA - STAGE 2

20.7 Porvoon idyllisessä maalaismaisemassa

Tour de Rogan toinen osakilpailu käydään Porvoon Vessöön saaressa, joka on maastoltaan monipuolisen eriskummallinen ja kokemisen arvoinen. Sarjat: 3 tunnin jalkasarja, 5 tunnin jalkasarja, 5 tunnin fillarisarja, 5 tunnin sähköfillarisarja, 8 tunnin jalkasarja.
 Rannikko-Rogaining järjestettiin vuonna 2022 saaren pohjoisosasta. Palautevyöryn ja kyselyiden takia päätimme, että suuntaamme uudestaan tähän unohtuneeseen helmeen. Tänä vuonna kisakeskusta ympäröi maaston sykähdyttävimmät, kauneimmat ja kummallisimmat maastonkohteet, eli kisakeskus sijaitsee Vessöön eteläosassa, jonne myös pitkämatkalaiset ehtivät vuonna 2022. Sarjoja on sopivasti kaikentasoisille menijöille. MTB sarjaa venytettiin viiden tunnin mittaiseksi ja jalkasarjan pisin matka on kahdeksan tuntia. 

Kerää ympärillesi 2-6 hengen tiimi ja lähde seikkailemaan Porvoon upealle Vessöön saarelle Rogaining-suunnistuksen muodossa. Osallistua voi myös soolona. Lisäksi löytyy oma sarja sähköavusteisille pyörille sekä koirasarja.

Maasto on erittäin monipuolista sisältäen upeita hiekkadyynejä, sykähdyttäviä ranta-avokallioita, nopeata mäntykangasta, upea tie- ja polkuverkosto, muutamia työläämpiä mäkialueita sekä kaikkea siltä väliltä:).

Radat sopivat erinomaisesti aloitteleville harrastajille sekä kokeneille Rogaining-ketuille.

Ennakkoilmoittautumiset kannattaa suorittaa hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Osallistumisen hintaportaat ovat: 31.5, 23.6, 14.7. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan vielä kisapäivänä. Mahdolliset joukkuemuutokset voi tehdä vielä kisaa edeltävänä päivänä veloituksetta. Tapahtuman kilpailukutsusta (alla) löytyy lisätietoa.

 Ilmoittautuneet


Maastokuvaus

Vessöön Itäosa koostuu poikkeuksellisen suurista hiekkadyyneistä, lukuisista umpeenkasvaneista soramontuista, sekä muutamasta tavallisemmastakin metsäalueesta. Polku ja tieverkosto rikkoo maastokokonaisuuksia luoden oveliakin reitinvalintoja. Riistapolkujakin löytyy sieltä ja täältä.
Vessöön länsiosa on pääosin kaunista ja hyvin hoidettua metsää: Avokallio- sekä rapakivisiä mäkiä. Mäkien välistä löytyy kauniita soita tai reheviä tiheiköitä. Maastoa rikkoo sokkeloinen tie-/polkuverkosto mahdollistaen kimurantteja reitinvalintatehtäviä. Korkeuserot ovat maltilliset. Merinäkymät voivat sykähdyttää ja jopa haitata keskittymistä.
Kilpailualueen kaakkoiskulma on erittäin monipuolista ja mielenkiintoista aluetta. Alue on kuin palapeli, mutta palat ovat eri rasioista: Löytyy biitsiä, mäntykangasmaastoa, uutta hiekkakuoppaa, umpeenkasvanutta hiekkakuoppaa, avokalliomäkiä, talousmetsää, kivikkoa ja suota. Aluetta rikkoo lukuisat polut ja tiet mitkä eivät välttämättä aina helpota suunnistustehtäviä.

Maaston lounaisosa on isohko yhtenäinen maastoalue, jota muutamat mökkitiet halkovat. Maasto on pääosin priimaa rannikkomaastoa. Eteenkin mäenpäällystöt ovat poikkeuksetta hyväkulkuista. Ojanotkot ovat pääosin reheviä, mutta pääosin juostavia. Hakkuilla ja harvennuksilla löytyy varsin hyvin juostavia väyliä ja maastonpohjaa, kunhan katse ne löytää. Maastossa on lukuisia riistapolkuja, jotka voi viedä jopa perille saakka.
Vessölandetin eteläosa on pääosin lumoavan kaunista ranta-avokalliomaastoa täynnä historiallisia kohteita. Tänne rahdattiin kieltoajan (1919-1932) aikana, sekä sen  jälkeenkin, tonneittain pirtua. Lukuisista vanhoista torpista ja rakennuksista on aistittavissa tunnelmia menneiden vuosisatojen elämästä.

Maaston pohjoisosa on suurelta osin viljelysmaata sekä talousmetsää.

Karttapaloja, uusia maastokuvia ja muita päivityksiä lisätään sivuille kevään ja kesän aikana. 

Muutamia vuoden 2022 tapahtuman rastipisteistä.

Aikataulu

Tapahtuma järjestetään lauantaina 20.7.2024
9.00 - Tapahtumakeskus aukeaa.
9.30 - Karttojen jako 
9.30 - 11.00 Reittisuunnittelu
9.00-11.00 Jälki-ilmoittautumismahdollisuus tapahtumakeskuksessa
11.00 - Yhteislähtö
14.00 - 3h jalkasarjan aikaraja
16.00 - 5h jalka- ja mtb sarjan aikaraja
19.00 - 8h jalkasarjan aikaraja
19.30 - Maali sulkeutuu
* palkintojen jaot tulosten selvittyä. 

Kartta

Rogaining erikoiskartta, joka laaditaan tapahtuman rastipisteiden vaatimusten mukaisesti mittakaavaan 1:25 000. Kartan kääntöpuolella on alueen keskeisimmästä osasta suurennus mittakaavaan 1:15000. Kartan käyräväli on 5 m. Kartan koko on A3 tai SRA3. Karttamuovi ja irralliset rastimääritteet saa kartanluovutuksen yhteydessä. 

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus osoite tarkentuu kilpailuohjeissa. Lähelle pääsee osoitehaulla: Vessööntie, 06200 Porvoo.

Maksuton pysäköinti kilpailukeskuksessa. Suosikaa kimppakyytejä.
Reittisuunnittelu ja tavaransäilytykseen löytyy sisätilat, WC. Kisakeskus kahviloineen palvelee kisapäivänä klo 09:00 alkaen.
Kilpailijoille on kilpailukeskuksessa mahdollisimman kattava huoltopiste koko suorituksen ajan. Tarjoilu tarkentuu kilpailuohjeissa.

Lähialueella on lukuisia mukavia majoitusvaihtoehtoja ja paljon muutakin kokemisen arvoista ohjelmaa. Vessöön saarella järjestetään heinäkuussa jokavuotinen Vessörundån-juoksutapahtuma, mikä innostaa suuren määrän paikallisia liikkumaan kuvankauniilla Vessöön saarella.  Kesäviikonloppu Porvoossa.

Osallistumisen voi myös maksaa liikuntaeduilla.

Toimi seuraavasti: Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: info@xendurance.fi.
1) Kirjoita sähköpostiin: - Joukkueen nimi - Kilpailun nimi - Sarja - Osallistujan nimi(et) - Maksutapa.
2) Maksa verkko/mobiilimaksulla Smartum, Edenred, ePassi- Etsi ja valitse käyttöpaikaksi: Tour de Roga ja suorita maksu. Saamme tiedon suorituksestanne palveluntarjoajan järjestelmästä. Voit myös maksaa paperillisilla liikuntaseteleillä. Setelit voi postittaa osoitteeseen: Extreme Endurance Athletics ry, Kalaxinite 41, 07320 Jakari. Tai tuoda tapahtumapaikan infoon materiaalinluovutuksen yhteydessä.

Pakolliset varusteet

Joukkueessa tulee olla vähintään yksi puhelin, joka soveltuu kilpailussa käytettävään mobiilileimaukseen. Fillarisarjoissa pakollisena varusteena on myös pyöräilykypärä. Lisäksi suositellaan, että joukkueilla on omat EA-välineet. 

Leimaukset

Leimausjärjestelmä toteutetaan selainpohjaisella ohjelmalla, jota jokainen älypuhelimen käyttäjä voi käyttää. Eli lisävarusteita ei leimaukseen tarvitse. Leimausohje tarkentuu myöhemmin julkaistavassa kilpailuohjeessa. Älypuhelinleimaus mahdollistaa online tulosseurannan, joten matkapuhelimella suoritettu leimausjärjestelmä on luotettava sekä myös turvallinen osallistujien paikantamisen suhteen. Joukkueille suositellaan varapuhelinta, jota voi tarvittaessa käyttää leimauksiin tai vaikka sometukseen:).

Huomioitavaa

Järjestäjä ei vakuuta osallistujia ja jokainen osallistuu omalla vastuulla. Osallistumismaksun voi siirtää seuraavaan tapahtumaan, kunhan ilmoittaa siirrosta ennen tapahtumapäivää. Osallistumismaksua ei palauteta.

Viestintä ja valokuvaus

Tapahtumaan osallistuvan nimi ja joukkue julkaistaan lähtölistoissa sekä tapahtuman jälkeen tulosluetteloissa.
Tapahtuman kisakeskuksessa ja maastossa kuvataan valokuva- ja videomateriaalia. Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyt, että sinusta otettua materiaalia voidaan käyttää tapahtumaan liittyvässä tiedottamisessa ja markkinoinnissa. Valokuva- ja videomateriaalia ei myydä eteenpäin.
Osallistujilla on oikeus käyttää järjestäjän kuvamateriaalia omissa somepäivityksissään.


Tapahtumaan voi myös osallistua ilman että nimeäsi julkaistaan tulosluetteloihin. Ota siinä tapauksessa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.


Tapahtuman järjestäjä ja mahdollistaja
Vastuullinen järjestäjä on Get Outdoors Oy/Rogaining. Kumppanina ja tapahtuman mahdollistajan toimii kestävyysurheiluun erikoistunut seura Extreme Endurance Athletics ry.
info@xendurance.fi 0407739449 


Ota meihin yhteyttä

TOUR DE ROGA 2024
www.xendurance.fi

0407739449

info@xendurance.fi

@extremeenduranceathletics

Tour de Roga 2024 - Rogaining Xadventure