Tour de Roga 2024 - Rogaining Adventure

Stage 2

Kilpailukutsu

Tour De Roga 2024 suuntautuu Porvoon upeaan saaristoon Vessöön saarelle. Tervetuloa!
Maasto on erittäin monipuolista ja luo mielenkiintoiset haasteet kaikentasoisille seikkailijoille. Rastipisteet ovat huolella suunniteltu mahdollistaen riittäviä haasteita kokeneimmille suunnistajille, sekä sopivia haasteita aloitteleville. Alueella käytiin Rannikko-Rogaining vuonna 2022.
Saaren itäosassa on hiekkamaastoaluetta hiekkakuoppineen, sekä jyrkkine rinteineen. Alueella on kuvattu Spede Pasasen ohjaama legendaarinen Hirttämättömät elokuva.
Saaren etelä ja länsirannikko on erittäin kaunista avokallioaluetta, josta aukeaa upeat näkymät avomerelle sekä saaristoon. Kilpailualueella on peltoja, niittyjä, hiekkateitä ja neulaspolkuja jotka rikkovat ja luovat mielenkiintoiset puitteet reitinvalinnoille. Myös upeat kangasmaastot voivat luoda mahdollisuuksia ovelille oikaisuille. Alueella on maisemien lisäksi lukuisia erikoiskohteita, joista kisapäivänä varmasti löytyy myös muutama rastipiste;).

Rogaining sopii suunnistajien lisäksi myös kaikentasoisille kuntoilijoille, retkeilijöille, ulkoilijoille sekä myös paikallisnähtävyyksistä kiinnostuneille, eli kaikille luonnossa liikkumisesta nauttiville!
Rogainingissa on tarkoituksena kerätä kilpailuajan puitteissa mahdollisimman paljon pisteitä käymällä eriarvoisilla rasteilla. Ennen lähtöä joukkueilla on puolitoista tuntia aikaa tehdä reittisuunnittelu.
Kilpailukeskus palveluineen on avoinna koko kilpailupäivän, eli osallistujat voivat suorituksen aikana piipahtaa tapahtumakeskuksen herkkupöydällä napostelemassa. Lisäksi kilpailualueelle sijoitetaan muutamia juotto/syöttöpaikkoja eteenkin sään niin vaatiessa. Kilpailukeskus sijaitsee Sondbyyn kylässä, Vessöön eteläosassa.

Sarjat

3h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-6 henkilön joukkueissa.
5h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-6 henkilön joukkueissa.
Fillarirogaining 5h - sarjassa edetään polkupyörällä 2-6 henkilön joukkueissa.
Sähköfillarisarja 5h - Pisteitä ei lasketa Tour De Roga 2024 kokonaiskilpailuun.
8h rogaining - sarjassa edetään jalan 2-6 henkilön joukkueissa.
Koirasarja - Ilmoittautuessaan koirasarjaan tulee lisätä osallistujanimisarakkeeseen: koira + koiran nimi.

Joukkueen on pysyttävä yhdessä koko kilpailun ajan. Käytännössä enintään noin 30 metrin etäisyydellä toisistaan.
Fillari sarjassa yksi voi halutessa jäädä pyörävartioon, jos rasti ei ole polkupyörällä saavutettavissa. Fillarisarjaan ja pisimpään jalkasarjaan voi myös osallistua yksin. Yksin osallistuvat saavat Tour De Rogan pisteitä ainoastaan 2-5 tunnin jalkasarjoista. 

Rastit ja leimaus

Rastipisteitä on noin 60-80 kpl. Rastipisteillä on 30x30cm kokoinen oranssivalkoinen suunnistusrastilippu ja rastitunniste. Rastitunnisteessa on nelinumeroinen koodi, QR tunniste sekä NFC-tägi. Leimaaminen tapahtuu näppärästi matkapuhelimella GPS-punch webbipohjaisella sovelluksella. Matkapuhelinleimaus mahdollistaa reaaliaikaisen tulosseurannan kotijoukoille, sekä rajattoman määrän rastileimauksia suorituksessa. 

Rastit sijoitetaan ensisijaisesti paikallisesti merkittäviin kohtiin sekä myös kulttuurillisesti arvokkaisiin paikkoihin, luoden joukkueille kiperiä reitinvalintatehtäviä. Tapahtuma luodaan aloittelijoille sopivaksi sekä riittävän haasteelliseksi kokeneille. Kilpailualue on noin 50km2.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset näppärästi Evention kautta.

Osallistumisen voi myös maksaa liikuntaeduilla.

Toimi seuraavasti: Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: info@xendurance.fi.
1) Kirjoita sähköpostiin: - Joukkueen nimi - Kilpailun nimi - Sarja - Osallistujan nimi(et) - Maksutapa.
2) Maksa verkko/mobiilimaksulla Smartum, Edenred, ePassi- Etsi ja valitse käyttöpaikaksi: Tour de Roga ja suorita maksu. Saamme tiedon suorituksestanne palveluntarjoajan järjestelmästä. Voit myös maksaa paperillisilla liikuntaseteleillä. Setelit voi postittaa osoitteeseen: Extreme Endurance Athletics ry, Kalaxinite 41, 07320 Jakari. Tai tuoda tapahtumapaikan infoon materiaalinluovutuksen yhteydessä.

Kilpailukeskus
Tapahtumakeskus on vielä salainen. Kisakeskuksesta löytyy katettu tila, WC, kahvila jne.

Aikataulu
 lauantaina 20.7.2024

9.00 - Tapahtumakeskus aukeaa.
9.30 - Karttojen jako
9.30 - 11.00 Reittisuunnittelu
9.00-11.00 Jälki-ilmoittautumismahdollisuus tapahtumakeskuksessa
11.00 - Yhteislähtö
14.00 - 3h jalkasarjan aikaraja
16.00 - 5h jalka- ja mtb sarjan aikaraja
19.00 - 8h jalkasarjan aikaraja
19.30 - Maali sulkeutuu
* palkintojen jaot tulosten selvittyä.

Palkintojen jaot sarjojen tulosten valmistuessa

Kilpailukartta
Tapahtumassa käytetään peruskarttapohjainen kartta, jota on päivitetty tätä tapahtumaa varten. Kartta ja karttamuovi tulee jokaiselle joukkueen jäsenelle. Omien (paperiset tai sähköiset) karttojen käyttö on kielletty.

Pakolliset varusteet
- Matkapuhelin, jossa kilpailunjohtajan numero.
- Pyöräilykypärä on fillarisarjalaisille pakollinen. Pyöräily ilman kypärää johtaa välittömään hylkäykseen.

Suosittelemme seuraavia varusteita seikkailuunne:
- Ylimääräinen matkapuhelin
- Säänmukainen varustus
- pilli
- vedenpitävä pussi puhelimelle
- laastaria
- sidetarpeet.
- juomat ja energiaa
Suosittelemme jokaisen lataamaan puhelimeen 112 aplikaation. Mikäli joukkuetta kohtaa vakava vamma, joukkue hälyttää ENSIN apua 112 palvelusta ja sen jälkeen soittaa kartassa olevaan "Race director" numeroon.


Palkinnot
Sarjojen parhaimmat palkitaan tulosten selvittyä.

Kielletyt alueet
Karttaan merkityt kielletyt alueet esimerkiksi pihamaat, viljelysalueet sekä purppuralla merkatut kielletyt alueet kuten moottoritiet sekä vaaralliset alueet. Karttaan merkatut asuintilojen läpi menevät tiet ovat sallittuja kulkuväyliä. Viljelysmaat ovat karttaan kuvattuna kirkkaankeltaisella värillä ja pihamaat ovat merkattu oliivinvihreällä värillä.
Joukkueet liikkuvat omalla vastuulla ja liikennesääntöjä noudattamalla. Vaaratilanteita ei saa luoda.

Lisätietoa
Seuraa tapahtuman kotisivuja https://xendurance.fi sekä Facebook päivityksiä. Olemme myös Instagramissa.
Tiedotamme kaikki tärkeimmät ja tarvittavat tiedot kotisivuille.


Yhteystiedot
Extreme Endurance Athletics ry
info(at)xendurance.fi
0407739449/Esa


Tour de Roga 2024 - Rogaining Xadventure