Tour de Roga 2024 - Rogaining Adventure

Urban Rogaining Kilpailuohjeet

KILPAILUOHJE 23.10.

Tervetuloa Kouvolaan!
Mahtavaa ja erittäin Rogaining-soveliasta ulkoilusäätä on ollut läpi syksyn. Kymijokilaakson värikkäät metsät ovat nyt kauneimmillaan ja ilma on raikas. Alue on polkurikas ja ollaan onnistuttu lisäämään kilpailukarttaan selkeimpiä polkuja kulkukelpoisuuden selkeyttämiseksi. Varmasti löytyy hyväkulkuisiakin polunpätkiä, jotka puuttuvat kisakartasta (nämä urat kannattaa "haistaa"😉). Myös erinomaisia rastipisteitä on löydetty. Historiallisessa mielessä kuljetaan osin pitkin vanhaa rajaa, joten tarkkasilmäiset löytävät alueelta myös erilaisia muinaisjäännöksiä ja linnoituksia muutaman sadan vuoden takaa. Kouvolaan on piilotettu noin 66 rastia, jotka löytyvät ainoastaan kartan avulla. Rastit ovat suuremmaksi osaksi polkuverkostolla, mikä luo poikkeuksellisen mielekkäät haasteet MTB sarjalaisille. Myös jalkasarjalaisille on luotu erinomaiset haasteet. Kyseessä ei ole juoksukilpailu vaan seikkailusuunnistusta, jossa vaaditaan aivotoimintaa alusta loppuun:).

Kisakeskus on alueen keskeisellä paikalla Kauppakeskus Veturilla, jossa myös energiatarjoilut läpi koko kisapäivän. Kilpailukarttoja on osallistujille kahteen eri mittakaavaan. 1:25000 kartta kattaa koko alueen ja 1:20000 mittakaavan kartta kattaa keskeisimmän osan alueesta. Molemmat kartat ovat erittäin selkeitä työpöydän ääressä, mutta haluttiin tarjota teille myös hieman suurennetun kartan. Alueella on myös lukuisia mukavia kahviloita ja kauppoja, joiden kautta saa koukata, jos alkaa reitin varrella huikoa. :) Kartta on kooltaan SRA3 (320mm x 450mm) ja  karttamuovit tulee talon puolesta. 

ILMOITTAUTUNEET

Kurkkaa ketkä ovat jo ilmoittautuneet: Lähtölista.

ILMOITTAUTUMINEN

Jälki-ilmoittautuminen onnistuu Eventio- ilmoittautumispalvelusta, tai
sähköpostitse, tai kilpailuinfossa "hyvissä ajoin" ennen omaa lähtöä, jolloin maksut voi suorittaa kisainfoon.

Osallistumisen voi myös maksaa liikuntaeduilla.
Toimi seuraavasti: Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: info@xendurance.fi.
1) Kirjoita sähköpostiin: - Joukkueen nimi - Sarja - Osallistujan nimi - Maksutapa.
2) Maksa verkko/mobiilimaksulla Smartum, Edenred, ePassi- Etsi ja valitse käyttöpaikaksi: Urban Rogaining Kouvola ja suorita maksu. Saamme tiedon suorituksestanne palveluntarjoajan järjestelmästä. Voit myös maksaa paperillisilla liikuntaseteleillä. tuoda tapahtumapaikan infoon materiaalinluovutuksen yhteydessä.


AIKATAULU
09.00 Tapahtumakeskus aukeaa, kilpailumateriaali noudatettavissa
09.45- Leimausohjeistus & testileimaus (1 piste).
10.00 Karttojen jakoshow
10.00-12.00 Reittisuunnittelu
09.00-12.00 Jälki-ilmoittautumismahdollisuus tapahtumakeskuksessa
12.00 Yhteislähtö
14.00-18.30 Maaliintulot ja palkintojen jaot
18.30 Maali suljetaan

KILPAILUKESKUS JA SAAPUMINEN

Kisakeskuksena toimii Kauppakeskus Veturi, joten kilpailukeskuksessa on lähes loputtomasti autopaikoitustilaa. Kisakanslia sijaitsee kauppakeskuksen parkkipaikalla sijaitsevan veturin kohdalla, jossa myös tapahtuman lähtö ja maali. Tervasharjunkatu 1, 45720 Kouvola

Kisakeskuksessa on lämpimät sisätilat ja WC:t sekä pöytiä reittisuunnittelua varten, eli kauppakeskuksen tilat ovat käytettävissä. Privaatimman pöydän saa ostamalla kahvit (+pullat) kauppakeskuksen kahvilasta ;). Huomioithan että sisätiloihin ei saa mennä nastallisilla suunnistuskengillä.
Suorituksen aikana niin sanottu HashHouse, eli maalialueen tarjoilupöytä notkuu erilaisista nopeista hiilareista ja muista herkuista.
Jokainen joukkue noutaa ajoissa kisakartat kisakansliasta. Kilpailunumeroa ei käytetä.

Kielletyt alueet

Karttaan merkityt kielletyt alueet esimerkiksi pihamaat, viljelysalueet sekä purppuralla merkatut kielletyt alueet kuten moottoritiet sekä vaaralliset alueet. Karttaan merkatut asuintilojen läpi menevät tiet ovat sallittuja kulkuväyliä. Viljelysmaat ovat karttaan kuvattuna kirkkaankeltaisella värillä ja pihamaat ovat merkattu oliivinvihreällä värillä.
Joukkueet liikkuvat omalla vastuulla ja liikennesääntöjä noudattamalla. Vaaratilanteita ei saa luoda. 

Kilpailukarttaan on lisätty isompien teiden ylitys/alituspaikat sekä tiepätkiä kielletty violetilla rasterilla. Rautatie tulee ylittää ainoastaan kulkuväyliä pitkin. 

Pyöräilykypärä on fillarisarjalaisille pakollinen. Ensiapuside on jokaiselle suositeltava varuste. Lisäksi suositellaan, että joukkueilla on varalla toinen matkapuhelin. Kilpailukartassa on kilpailunjohtajan puhelinnumero (0407739449), mikä kannattaa tallentaa matkapuhelimeen.

SARJAT
- 2h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-6 henkilön joukkueissa.
- 4h Fillari sarjassa edetään polkupyörällä 1-6 henkilön joukkueissa.
- 4h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-6 henkilön joukkueissa.
- 6h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-6 henkilön joukkueissa.

Joukkueen on pysyttävä yhdessä koko kilpailun ajan. Käytännössä enintään noin 30 metrin etäisyydellä toisistaan (eli vähemmän kuin huutoetäisyys;).
Fillarisarjassa yksi voi halutessa jäädä pyörävartioon, jos rasti ei ole polkupyörällä saavutettavissa.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova, eikä sitä ole mahdollista perua ilmoittautumisen jälkeen.
Ilmoittautuminen on mahdollista siirtää veloituksetta toiselle henkilölle tai käytettäväksi seuraavalle vuodelle/seuraavaan tapahtumaan. Mahdollinen siirto pitää ilmoittaa etukäteen tapahtumanjärjestäjälle sähköpostitse.

Vakuutus
Järjestäjillä ei ole kilpailijoiden tapaturmille ja välinevahingoille vakuutusta vaan kaikki osallistujat toimivat kilpailijan omalla vastuulla.

Viestintä ja Valokuvaus
Tapahtumaan osallistuvan nimi ja joukkue julkaistaan lähtölistoissa sekä tapahtuman jälkeen tulosluetteloissa.
Tapahtuman kisakeskuksessa ja maastossa kuvataan valokuva- ja videomateriaalia. Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyt, että sinusta otettua materiaalia voidaan käyttää tapahtumaan liittyvässä tiedottamisessa ja markkinoinnissa. Valokuva- ja videomateriaalia ei myydä eteenpäin.
Osallistujilla on oikeus käyttää järjestäjän kuvamateriaalia omissa somepäivityksissään.
Tapahtumaan voi myös osallistua kilpailun ulkopuolella, jolloin nimeä ei julkaista tuloksiin.
 
PISTEYTYS
Rastipisteitä on 66. Kartassa jokaisella rastilla on oma rastikoodi (31-99). Rastien pistearvo määräytyy koodin ensimmäisen luvun mukaan.

RASTIPISTEET
Rastit ovat merkattu 30x30 valko-oranssilla rastilipulla sekä koodiluiskalla. Koodiliuskassa on kartassakin oleva rastikoodi sekä nelinumeroinen koodi, mikä syötetään selainpohjaiseen sovellukseen rastileimauksena. 

LÄHTÖ
Lähtö tapahtuu yhteislähtönä uljaan äänimerkin saattelemana klo 12.00. Lähtöalueella kannattanee tulla ajoissa haistelemaan urheilujuhlan tuntua.

LEIMAUSOHJEET JA VALMISTELUT

Sarjoissa käytetään webbipohjaista GPS-punch sovellusta. Rasteilla on koodiliuska, jossa on rastinumeron lisäksi nelinumeroinen koodi. Nelinumeroinen koodi syötetään sovellukseen, jolloin leimaus hyväksytään, eli jokainen joukkue tarvitsee mukaansa älypuhelimen. Myös varapuhelin on suositeltavaa.


Valmisteluihin menee muutama minuutti. Rekisteröinti kannattaa suoritta hyvissä ajoin ennen kisa-aamua. 
Rekisteröinti avataan viimeistään illalla 27.10.

1) Avaa älypuhelimella sivu: https://gps-punch.appspot.com
2) Valitse tapahtuma: Urban Kouvola
3) Valitse oma sarja jossa kilpailet
4) Luo Uusi joukkue
-kirjoita joukkueesi nimi, jäsenet ja sähköposti
Paina SUBMIT, jonka jälkeen leimaussivusto avautuu ja olet valmis leimaamaan rasteilla.
5) Löydä rasti ja kirjaa RASTIN TUNNISTE kohtaan rastilla löydetty nelinumeroinen tunniste:

Rasteilla on rastilipun lisäksi koodiliuska, jossa on rastin koodi (sama kun kartassa) sekä nelinumeroinen tunniste esim: 31-3145. Esimerkissä numero 31 on kartassakin oleva rastikoodi ja 3145 on leimausjärjestelmään syötettävä tunnus. Kisakeskuksen leimausradalla tämän oppii viimeistään;).

Jos vahingossa suljet sivuston, niin älä luo uutta joukkuetta vaan:
1) palaa sivustolle: https://gps-punch.appspot.com
2) Valitse tapahtuma : Urban Kouvola
3) Valitse oma sarja jossa kilpailet
4) Valitse joukkueesi suoraan valikosta ja paina CHOOSE
5) Jatka seikkailua

Leimaus rekisteröityy tulospalveluun reaaliajassa ja pistetilannetta voi tutut ja fanit seurailla vaikka kotisohvalta.

Kilpailukeskuksessa on leimausrasti, jossa kannattaa testata leimausta. Leimausrastista saa bonuspisteen.

MAALI
Leimaus maalirastilla pysäyttää ajan. Maalirasti sijaitsee maalikaaren alla. 
Lounasvinkkinä suosittelemme Ravintola Höyryn tarjontaa. 

MYÖHÄSTYMISSAKKO
Kilpailuajan ylittäneiltä veloitetaan pisteitä seuraavasti:
Jokaisesta alkavasta myöhästyneestä minuutista poistetaan 2 pistettä lopputuloksista :´(.

PALKINNOT
Voittajat palkitaan. Lisäksi "Bonussektorien" voittajat palkitaan. 

Bonussektoripalkinnon voittaa se joukkue, joka leimaa ensimmäisenä bonussektorin omaavan rastipisteen. Osallistujat eivät tiedä etukäteen sektoreiden määrää tai sijaintia. Jalka ja fillarisarjalaisille on varattu omat bonuspalkinnot😉. 

Tour de Roga 2024 - Rogaining Xadventure