Tour de Roga 2024 - Rogaining Adventure Kotka Rogaining on vuoden 2024 Tour de Roga ensimmäinen osakilpailu

 Kotka Roga 29.6 

 TOUR DE ROGA - STAGE 1


29.6 Rogaining Kotka
 Jukola 2026 naapurissa

Tour de Rogan ensimmäinen osakilpailu käydään Kotkan monipuolisissa rannikkomaastoissa.
Sarjat: 2 tunnin jalkasarja, 4 tunnin jalkasarja, 5 tunnin fillarisarja, 5 tunnin sähköfillarisarja, 7 tunnin jalkasarja.

Kilpailualue rajoittuu pohjoisessa Jukola 2026 maastoon ja etelässä Suomenlahden rannikkoon. Kilpailualueella on suurehkoja monimuotoisia metsäalueita ja lukuisia puistomaisia lähimetsiä. Kilpailualuetta rikkoo Itäisimmät Kymijoenhaarat, valtatie 7 sekä taajama-alueet. Kokonaisuus on erittäin otollinen mielenkiintoiselle ja haastavalle Rogaining-elämykselle, luoden kimurantteja reitinvalintoja ja rastinottohaasteita niin jalka- kuin fillarisarjalaisille. Sarjoja on sopivasti kaikentasoisille menijöille. MTB sarjaa venytettiin viiden tunnin mittaiseksi ja jalkasarjan pisin matka on seitsemän tuntia.

Kerää ympärillesi 2-6 hengen tiimi ja lähde seikkailemaan Kotkan upeaan lähiluontoon. Osallistua voi myös soolona. Lisäksi löytyy oma sarja sähköavusteisille pyörille sekä koirasarja.

Radat sopivat erinomaisesti aloitteleville harrastajille sekä kokeneille Rogaining-ketuille.

OHJE KILPAILILJOILLE:

Sää näyttää suosivan Kotkan Rogan seikkailijoita, vaikka viikolla on ollut lämmintä ja lähes tuskaista. Rogaining-tapahtumassa hyödynnetään metsäisiä ja polkurikkaita alueita, joissa eteneminen on miellyttävää ja suunnistus helpompaa. Ratasuunnittelussa on otettu huomioon sekä kokeneet että aloittelevat rogailijat, joten hyvällä reittisuunnittelulla voi luoda itselleen optimaalisen reitin. Tapahtumassa käytetään päivitettyä ja parannettua peruskarttaa. Karttaan on lisätty yli sata kilometriä kulku-uria, mutta siitä puuttuu varmasti joitakin selkeitäkin kohteita. Hyväkulkuiset, kartalta puuttuvat polunpätkät kannattaa "haistaa"😉.

Alueelle on piilotettu noin 63 rastia, jotka löytyvät ainoastaan kartan avulla. Rastit ovat suuremmaksi osaksi lähellä polkuverkostoa, mikä luo mielekkäät haasteet myös MTB sarjalaisille.
Kyseessä ei ole juoksukilpailu vaan seikkailusuunnistusta, jossa vaaditaan aivotoimintaa alusta loppuun:).

Kisakeskus on alueen keskeisellä paikalla Villapuodilla, Kyyhkylänkuja 6, 48600 Kotka, jossa myös energiatarjoilut läpi koko kisapäivän. 

Alueella on myös lukuisia mukavia kahviloita, snägäreitä ja kauppoja, joiden kautta saa koukata, jos alkaa reitin varrella huikoa. :) Kartta on kooltaan A3 ja karttamuovit tulee talon puolesta.

ILMOITTAUTUNEET

Kurkkaa ketkä ovat jo ilmoittautuneet: Lähtölista.

ILMOITTAUTUMINEN
Jälki-ilmoittautuminen onnistuu Eventio- ilmoittautumispalvelusta, tai sähköpostitse, tai kilpailuinfossa "hyvissä ajoin" ennen omaa lähtöä, jolloin maksut voi suorittaa kisainfoon.

Osallistumisen voi myös maksaa liikuntaeduilla tai tilinsiirrolla.
Toimi seuraavasti: Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: info@xendurance.fi.
1) Kirjoita sähköpostiin: - Joukkueen nimi - Sarja - Osallistujan nimi - Maksutapa.
2) Maksa verkko/mobiilimaksulla Smartum, Edenred, ePassi- Etsi ja valitse käyttöpaikaksi: Tour de Roga ja suorita maksu. Saamme tiedon suorituksestanne palveluntarjoajan järjestelmästä. Voit myös maksaa paperillisilla liikuntaseteleillä. tuoda tapahtumapaikan infoon materiaalinluovutuksen yhteydessä.

AIKATAULU
09.00 Tapahtumakeskus aukeaa, kilpailumateriaali noudatettavissa
10.00 Karttojen jakoshow
10.00-12.00 Reittisuunnittelu ja liukuva leimausohjeistus
09.00-12.00 Jälki-ilmoittautumismahdollisuus tapahtumakeskuksessa
12.00 Yhteislähtö
14.00-19.30 Maaliintulot ja palkintojen jaot
19.30 Maali suljetaan

KILPAILUKESKUS JA SAAPUMINEN
Kisakeskuksena toimii Villapuoti Zafira, Kyyhkylänkuja 6, 48600 Kotka. Autopaikoitus kisakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Kisakanslia Villapuodilla, jonka edessä tapahtuman lähtö ja maali. Kisakeskuksessa on sisätilat ja parit WC:t.
Huomioithan että sisätiloihin ei saa mennä nastallisilla suunnistuskengillä.

Suorituksen aikana niin sanottu HashHouse, eli maalialueen tarjoilupöydällä on pieni valikoima nopeita hiilareita ja vesitäydennyspiste. Kahvia, makkaraa ja parempaa makeaa ja juotavaa saa kanttiinista.
Kilpailunumeroa ei käytetä.

KIELLETYT ALUEET

Pihamaat, viljelysalueet sekä purppuralla merkatut kielletyt alueet kuten moottoritiet sekä vaaralliset alueet. Karttaan merkatut asuintilojen läpi menevät tiet ovat sallittuja kulkuväyliä. Viljelysmaat ovat karttaan kuvattuna kirkkaankeltaisella värillä, eli näille alueilee ei ole lupaa mennä.

Joukkueet liikkuvat omalla vastuulla ja liikennesääntöjä noudattamalla. Vaaratilanteita ei saa luoda.

Kilpailukarttaan on lisätty isompien teiden ylitys/alituspaikat sekä tiepätkiä kielletty violetilla rasterilla. Rautatien saa ylittää ainoastaan kulkuväyliä pitkin. Huomioikaa liikennesäännöt. Niitä tulee aina noudattaa. Tämä sääntö on sama kaikille kansalaisill. Kaikki Roga-tapahtumiin osallistujat näyttävät muille esimerkkiä hyvistä käytöstavoista:).

Pyöräilykypärä on fillarisarjalaisille pakollinen. Ensiapuside on jokaiselle suositeltava varuste. Lisäksi suositellaan, että joukkueilla on varalla toinen matkapuhelin. Kilpailukartassa on kilpailunjohtajan puhelinnumero (0407739449), mikä kannattaa tallentaa matkapuhelimeen.

SARJAT
- 2h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-6 henkilön joukkueissa.
- 5h Fillari sarjassa edetään polkupyörällä 1-6 henkilön joukkueissa.
- 5h E-Fillari sarjassa edetään polkupyörällä 1-6 henkilön joukkueissa.
- 4h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-6 henkilön joukkueissa.
- 7h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-6 henkilön joukkueissa.

Joukkueen on pysyttävä yhdessä koko kilpailun ajan. Käytännössä enintään noin 30 metrin etäisyydellä toisistaan (eli vähemmän kuin huutoetäisyys;).

Fillarisarjassa yksi voi halutessa jäädä pyörävartioon, jos rasti ei ole polkupyörällä saavutettavissa.

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova, eikä sitä ole mahdollista perua ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen on mahdollista siirtää veloituksetta toiselle henkilölle tai käytettäväksi seuraavalle vuodelle/seuraavaan tapahtumaan. Mahdollinen siirto pitää ilmoittaa etukäteen tapahtumanjärjestäjälle sähköpostitse.

PAKOLLISET VARUSTEET

Joukkueessa tulee olla vähintään yksi puhelin, joka soveltuu kilpailussa käytettävään mobiilileimaukseen. Fillarisarjoissa pakollisena varusteena on myös pyöräilykypärä. Lisäksi suositellaan, että joukkueilla on omat EA-välineet sekä huolehtivat riittävän hyvin omasta nesteytys ja energiansaannista:).

VAKUUTUS
Järjestäjillä ei ole kilpailijoiden tapaturmille ja välinevahingoille vakuutusta vaan kaikki osallistujat toimivat kilpailijan omalla vastuulla.

Viestintä ja Valokuvaus
Tapahtumaan osallistuvan nimi ja joukkue julkaistaan lähtölistoissa sekä tapahtuman jälkeen tulosluetteloissa.

Tapahtuman kisakeskuksessa ja maastossa kuvataan valokuva- ja videomateriaalia. Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyt, että sinusta otettua materiaalia voidaan käyttää tapahtumaan liittyvässä tiedottamisessa ja markkinoinnissa. Valokuva- ja videomateriaalia ei myydä eteenpäin.

Osallistujilla on oikeus käyttää järjestäjän kuvamateriaalia omissa somepäivityksissään.

Tapahtumaan voi myös osallistua kilpailun ulkopuolella, jolloin nimeä ei julkaista tuloksiin.

PISTEYTYS

Rastipisteitä on 63. Kartassa jokaisella rastilla on oma rastikoodi (31-97). Rastien pistearvo määräytyy koodin ensimmäisen luvun mukaan. Tapahtuma on osa Tour de Roga- sarjaa.

RASTIT

Rastit ovat merkattu 30x30 valko-oranssilla rastilipulla sekä koodiluiskalla. Koodiliuskassa on kartassakin oleva rastikoodi sekä nelinumeroinen koodi, mikä syötetään selainpohjaiseen sovellukseen rastileimauksena.

LÄHTÖ

Lähtö tapahtuu yhteislähtönä klo 12.00. Alku kannattaa ottaa varovasti muut kanssakilpailijat huomioiden, ettei tule turhia kolhuja.

LEIMAUSOHJEET JA VALMISTELUT

Sarjoissa käytetään webbipohjaista GPS-punch sovellusta, jota jokainen älypuhelimen käyttäjä voi käyttää. Eli lisävarusteita ei leimaukseen tarvitse. Älypuhelinleimaus mahdollistaa online tulosseurannan, joten matkapuhelimella suoritettu leimausjärjestelmä on luotettava sekä myös turvallinen osallistujien paikantamisen suhteen. Joukkueille suositellaan varapuhelinta, jota voi tarvittaessa käyttää leimauksiin tai vaikka sometukseen:).

Rasteilla on koodiliuska, jossa on rastinumeron lisäksi nelinumeroinen koodi. Nelinumeroinen koodi syötetään sovellukseen, jolloin leimaus hyväksytään, eli jokainen joukkue tarvitsee mukaansa älypuhelimen. Myös varapuhelin on suositeltavaa.

Valmisteluihin menee muutama minuutti. Rekisteröinti kannattaa suoritta hyvissä ajoin ennen kisa-aamua.
Rekisteröinti avataan viimeistään illalla 28.6.

1) Avaa älypuhelimella sivu: https://gps-punch.appspot.com
2) Valitse tapahtuma: Kotka Roga
3) Valitse oma sarja jossa kilpailet
4) Luo Uusi joukkue
-kirjoita joukkueesi nimi, jäsenet ja sähköposti
Paina SUBMIT, jonka jälkeen leimaussivusto avautuu ja olet valmis leimaamaan rasteilla.
5) Löydä rasti ja kirjaa RASTIN TUNNISTE kohtaan rastilla löydetty nelinumeroinen tunniste:

Rasteilla on rastilipun lisäksi koodiliuska, jossa on rastin koodi (sama kun kartassa) sekä nelinumeroinen tunniste esim: 31-3145. Esimerkissä numero 31 on kartassakin oleva rastikoodi ja 3145 on leimausjärjestelmään syötettävä tunnus. Kisakeskuksessa ehtii tutustua leimausjärjestelmään tarvittaessa ;).

Jos vahingossa suljet sivuston, niin älä luo uutta joukkuetta vaan:
1) palaa sivustolle: https://gps-punch.appspot.com
2) Valitse tapahtuma : Kotka Roga
3) Valitse oma sarja jossa kilpailet
4) Valitse joukkueesi suoraan valikosta ja paina CHOOSE
5) Jatka seikkailua

Leimaus rekisteröityy tulospalveluun reaaliajassa ja pistetilannetta voi tutut ja fanit seurailla vaikka kotisohvalta.
Kilpailukeskuksessa on leimausrasti, jossa kannattaa testata leimausta. Leimausrastista saa bonuspisteen.

MAALI

Leimaus maalirastilla pysäyttää ajan. Maalirasti sijaitsee maalikaaren alla.

MYÖHÄSTYMISSAKKO

Kilpailuajan ylittäneiltä veloitetaan pisteitä seuraavasti:
Jokaisesta alkavasta myöhästyneestä minuutista poistetaan 1 piste lopputuloksista :´(.
Maksimi myöhästymisaika on 30 minuuttia. Jos myöhästyy yli 30 minuuttia, niin suoritus hylätään :(.


 Ilmoittautuneet


Aikataulu

Tapahtuma järjestetään lauantaina 29.6.2024
9.00 - Tapahtumakeskus aukeaa
10.00 - Karttojen jako
10.00 - 12.00 Reittisuunnittelu
9.00-12.00 Jälki-ilmoittautumismahdollisuus tapahtumakeskuksessa
12.00 - Yhteislähtö
14.00 - 2h jalkasarjan aikaraja
16.00 - 4h jalkasarjan aikaraja
17.00 - 5h mtb sarjan aikaraja
19.00 - 7h jalkasarjan aikaraja
19.30 - Maali sulkeutuu

* palkintojen jaot tulosten selvittyä.

Kartta

Rogaining erikoiskartta, joka laaditaan tapahtuman rastipisteiden vaatimusten mukaisesti mittakaavaan 1:20 000. Kartan käyräväli on 5 m. Kartan koko on A3 . Karttamuovi ja irralliset rastimääritteet saa kartanluovutuksen yhteydessä.  Karttapala:

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus osoite Villapuoti Zafira, Kyyhkylänkuja 6, 48600 Kotka.

Maksuton pysäköinti kilpailukeskuksessa. Suosikaa kimppakyytejä.
Reittisuunnittelu ja tavaransäilytykseen löytyy sisätilat, WC. Kisakeskus kahviloineen palvelee kisapäivänä klo 09:00 alkaen.
Kilpailijoille on kilpailukeskuksessa mahdollisimman kattava huoltopiste koko suorituksen ajan.

Osallistumisen voi myös maksaa liikuntaeduilla.

Toimi seuraavasti: Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: info@xendurance.fi.
1) Kirjoita sähköpostiin: - Joukkueen nimi - Kilpailun nimi - Sarja - Osallistujan nimi(et) - Maksutapa.
2) Maksa verkko/mobiilimaksulla Smartum, Edenred, ePassi- Etsi ja valitse käyttöpaikaksi: Tour de Roga ja suorita maksu. Saamme tiedon suorituksestanne palveluntarjoajan järjestelmästä. Voit myös maksaa paperillisilla liikuntaseteleillä. Setelit voi postittaa osoitteeseen: Extreme Endurance Athletics ry, Kalaxinite 41, 07320 Jakari. Tai tuoda tapahtumapaikan infoon materiaalinluovutuksen yhteydessä.


Huomioitavaa

Järjestäjä ei vakuuta osallistujia ja jokainen osallistuu omalla vastuulla. Osallistumismaksun voi siirtää seuraavaan tapahtumaan, kunhan ilmoittaa siirrosta ennen tapahtumapäivää. Osallistumismaksua ei palauteta.Tapahtuman järjestäjä ja mahdollistaja
Vastuullinen järjestäjä on Get Outdoors Oy/Rogaining. Kumppanina ja tapahtuman mahdollistajan toimii kestävyysurheiluun erikoistunut seura Extreme Endurance Athletics ry.
info@xendurance.fi 0407739449 


Ota meihin yhteyttä

TOUR DE ROGA 2024
www.xendurance.fi

0407739449

info@xendurance.fi

@extremeenduranceathletics

Mahtavaa matalankynnyksen haastetta kaikenikäisille luonnossa liikkujille, Tour de Roga 2024 - Rogaining Xadventure